O nama

Udruga Gloria Maris, uz pomoć Grada Osijeka i TZ grada Osijeka, predstavlja javnosti prirodoslovnu zbirku Osječanina Vladimira Filipović, koju on pažljivo prikuplja punih pedeset godina te koja sadrži preko milijun primjeraka iz cijelog svijeta, najviše puževih kućica i školjaka.

 

U preporukama i mišljenjima struke, istaknuto je da ovu jedinstvenu zbirku u ovome dijelu Europe, svakako treba predstaviti javnosti kako bi bila dostupna ne samo zainteresiranim građanima i turistima nego postala dio obrazovnog sustava za područje prirodoslovlja na svim obrazovnim nivoima.

Udruga kontinuirano provodi aktivnosti odgojno-obrazovnog karaktera, kao što su predavanja, edukativne radionice, izložbe i sl. Programi imaju za cilj popularizaciju prirodnih znanosti i razvoj prirodoznanstvene kulture. Posebne programe Udruga provodi za djecu i odrasle s posebnim potrebama, kao i za pacijente osječke bolnice.

Povodom Međunarodne godine biološke raznolikosti 2010. godine, Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka, omogućili su postavljanje stalne izložbe u staroj baroknoj jezgri grada Osijeka, Tvrđi, u blizini Vodenih vrata, i na tome u ime svih članova i posjetitelja Veliko im hvala! 

Vladimir Filipović, predsjednik 
Mandica Stjepanović, koordinator programa 
Denis Vajak, dizajner web stranice